ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
ВНЖ в Європі: відкриваємо для себе переваги

ВНЖ в Європі: відкриваємо для себе переваги

Паспорт в ЄС завжди вабив українців ілюзією кращого життя: технологічність, свобода, рівноправність, культура, великі матеріальні та професійні можливості, та інше. Не змінилося ставлення до заповітного документу і сьогодні, незважаючи на активацію безвізового режиму і досить простий принцип отримання Шенгену в усе ще закриті країни.

Лояльність багатьох держав стала поштовхом для доленосного рішення багатьох жителів України, і саме тому імміграційно-візова агентство «Віза-Світ» сьогодні освітить ключові рекомендації, які дозволять отримати паспорт Євросоюзу максимально «безболісно».

Вибір країни

Цей пункт для тих, хто поставив для себе європейську мету, але не визначився з контекстом. Найбільш гостинними в законодавчому плані вважаються Литва і Словенія – країни середнього достатку і досить контрастного, порівняно з українським, рівня життя. Набагато складніше з Італією, Швецією та Німеччиною – громадянство ЄС в цих державах отримати вкрай складно. Йдеться або про прямий родинний зв’язок з резидентами, або про багатомільйонні інвестиції в економіку – і в першому, і в другому випадку ймовірність для простих громадян критично мала.

Нерухомість

Найпростіший, на перший погляд, і більш складний при «найближчому розгляді» метод. Наприклад, Греція, Болгарія, Португалія та Іспанія відкриті для нових громадян, які вкладають кошти в придбання вілл і квартир. Однак, заковика тут у стартовій сумі – в середньому, від півмільйона євро. І навіть в цьому випадку до громадянства Євросоюзу далеко – дозвіл на постійне проживання кілька разів продовжується, і лише потім нерезиденту видається заповітний документ.

Ремарка: 5 ключових порад для базового орієнтира

  1. Побудьте туристом. Якщо до моменту прийняття рішення у вас не було можливості познайомитися з країною, зробіть це по туристичній візі. Не орієнтуйтеся на відгуки знайомих або блоги в інтернеті – тільки особисті враження дозволять вам скласти об’єктивну думку про культуру і побут.
  2. Вивчіть конкретику. Вид на проживання в ЄС, хочете ви того чи ні, змусить вас звикати до кардинально інших систем оподаткування, охорони здоров’я та комунікації з державними установами.
  3. Затребуваність професії і побут. Врахуйте, що навіть при наявності вищої освіти багато сфер передбачають необхідність перекваліфікації та донавчання. Не забудьте про вартість продуктів, речей, проїзду та інші важливі нюанси.
  4. Знання мови. Англійська – не настільки універсальна, як вам здається. В Іспанії, Італії та Франції до моменту ідеального володіння державним «лінгво» ви будете залишатися чужим.
  5. Зарплата. Високої вона здається в порівнянні з вашої поточної, на ділі ж ті самі «золоті гори» можуть виявитися недостатніми навіть для мало-мальськи комфортного проживання.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.