ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Скільки грошей взяти із собою до Лондона?

Скільки грошей взяти із собою до Лондона?

Відкривати, досліджувати, закохуватися в Лондон можна безкінечно. Одне з найдавніших міст Європи поєднує пам'ятки, культуру різних історичних епох. Це динамічний колоритний мегаполіс із типовою для Англії витримкою та терпінням.

Місто площею майже 1800 кв. та населенням понад 8 мільйонів людей стоїть на Темзі. Тут 5 міжнародних аеропортів. Автомобілі рухаються ліворуч вулиці. В'їзд у центр платний, тому тут ніколи не буває заторів. Клімат помірний, з теплим літом та м'якою зимою.

Половина людей на центральних вулицях – туристи. У гостей столиці Сполученого Королівства гостро стоїть проблема вибору: хочеться оглянути мости, вежі, музеї (їх близько 240), старовинні церкви, атракціони, палаци, історичні будинки, знайди час для міських прогулянок, магазинів, задовольнити гастрономічні потреби, насолодитися атмосферою лон.

Якщо планувати поїздку заздалегідь, ретельно продумати бюджет, можна побачити багато, отримати задоволення від подорожі і не розоритися.

Бюджетні сезони для подорожі до Лондона

Столиця Англії – одне з найдорожчих міст світу. Високий сезон – Новорічні та Різдвяні свята, період із травня по червень. Найдешевші авіаквитки можна купити на другу половину січня, другий і четвертий тижні лютого, на квітень. Взимку у Лондоні вітряно та дощово, температура може опускатися до -5℃ градусів, але суворою зимою назвати складно.

Бронювати авіаквитки варто за 3-4 місяці, так можна заощадити до 30% вартості. У січні-лютому тут знижується вартість проживання у готелях, хостелах, апартаментах. У другій половині січня забронювати номер у 2-3 зірковому готелі в пішій доступності від метро можна за 90-95 GPB за ніч. Такий же варіант проживання в травні-червні коштуватиме 130 фунтів стерлінгів і вище.

Дізнатися, коли дешевше їхати до англійської столиці, можна після вивчення цін на авіаквитки та проживання. Вдалий час для відпочинку – вересень. Погода ще по-літньому тепла, потік туристів слабшає, тому дещо знижуються ціни на житло та черги до перегляду визначних пам'яток.

Скільки грошей потрібно взяти туристу до Лондона?

За даними статистики, середньоденний бюджет туриста становить 145 фунтів. До цієї суми входить харчування, екскурсійно-розважальна програма, транспортні витрати. Вартість перельоту не включається. Можна витратити до ста фунтів на день, якщо оглядати безкоштовні визначні пам'ятки.

Конкретна сума грошей залежить від побажань туриста, від того, де ви оселитеся, як харчуватиметеся, в які магазини ходити. Мінімальна сума, яку радять взяти із собою – 650-750 фунтів на тиждень. Щоб почуватися комфортно, краще мати запас 100-200 фунтів.

Основні статті витрат туристів у Лондоні

Витрати на відпочинок починаються з купівлі квитка на літак і не закінчуються. Основні видаткові статті лондонських туристів:

  • проживання. Вартість оренди житла залежить від його розташування та формату. Найдешевший варіант – хостел, від 25 фунтів. Номер у готелі, при попередньому бронюванні, коштує 50-150 фунтів і вище, залежно від кількості зірок. Жити у центрі дорожче, ніж у другій чи третій зоні. Оптимальні за вартістю пропозиції є у ​​4-5 зонах міста. Варто врахувати, що чим далі від визначних пам'яток ви оселитеся, тим більше грошей витратите на транспорт. Доступні туристам історичні райони – Ламбет, Челсі. Дешеві готелі тут розміщуються поруч з респектабельними особняками мільйонерів. Зупинитись сім'єю зручно у Фулемі, тут безліч місць для піших прогулянок, є ринки, ресторани;
  • транспортні витрати. Найдешевше дістатися з аеропорту до столиці на електропоїзді. В аеропорту потрібно купити універсальний проїзний Oyster Card для поїздок на громадському транспорті. Поповнення 30 фунтів вистачає приблизно на тиждень. Приємний формат економії на транспорті – піші прогулянки. У Лондоні створено всі умови для пішоходів, а по дорозі можна посидіти у колоритному кафе або на лаві у парку;
  • живлення. Традиційно високі націнки на їжу пояснюються просто тим, що це Лондон. Але, через високу конкуренцію, тут можна знайти недорогі продукти та кафе з приємними цінами. Повний англійський сніданок із беконом, сосисками, тостами, яйцями та гарячим напоєм коштує від 6 фунтів. Комплексний обід коштує 10 євро і вище;
  • розваги та екскурсії. Видовищ у Лондоні достатньо. Музеї, галереї є безкоштовні та платні. Зручно і недорого взяти автобусний тур, розрахований на 2-3 дні, щоб побачити визначні пам'ятки. Пакетні екскурсії коштують менше, ніж окремі тури. В автобусі зручно пересуватися, особливо взимку. Квитки, куплені в музеї, на огляд визначних пам'яток онлайн, дешевші.

Лондон манірний і холодний лише на перший погляд. Столиця Великобританії вражає гостинністю, гостинністю. Ретельне планування бюджету – важлива умова успішної поїздки.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.