ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Плюси та мінуси життя в Канаді

Плюси та мінуси життя в Канаді

Канада регулярно досліджує рівень задоволеності життям іммігрантів, впроваджує нові імміграційні програми, лідирує у престижних рейтингах, що відображають якість життя, рівень розвитку економіки. Як і в будь-якій державі, тут є свої принади та складні моменти, про які варто знати на етапі планування переїзду.

Переваги життя в Канаді

Політична стабільність, високорозвинена економіка

У країні акумульовані величезні запаси природних ресурсів, розвинуто промислову інфраструктуру, налагоджено внутрішнє транспортне сполучення. Уряд виділяє чималі кошти на наукові розробки, розвиток інформаційних технологій, підтримку екології. Перелічені чинники сприятливо позначаються лише на рівні життя людей. Будь-яка життєва сфера, за оцінками іммігрантів, кращий і розвиток, ніж у країні проживання.

Широкі імміграційні можливості

Уряд демонструє лояльність до прийому іммігрантів. Створюються нові робочі місця, запроваджуються програми. Існує безліч способів легально опинитися в країні, здобути престижну освіту, роботу, возз'єднатися з сім'єю. Успішний набір балів за системою Express Entry дозволяє одразу переїхати на постійне місце проживання. Кожен іммігрант тут – свій у своїй країні, незалежно від кольору шкіри, віросповідання, походження.

Сприятливі можливості для ведення бізнесу

Держава заохочує малих та середніх підприємців, видає кредити під мінімальний відсоток в розвитку своєї справи, спрощує процедури отримання ліцензій.

Прогресивна система охорони здоров'я

Канадська медицина безкоштовна. Лікування, діагностика більшості захворювань покриває медична страховка. Лікарні, поліклініки чудово оснащені, у них працюють спеціалісти з високою кваліфікацією, постійно підтримують професійний рівень. Тут не потрібно давати хабарі лікарям, кожен отримує належну медичну допомогу. Варто знати, що виклик лікаря, невідкладної допомоги, послуги стоматолога, окуліста страховка не покриває, тому зуби та очі бажано вилікувати до переїзду.

Приголомшлива природа

У Канаді є гори та морські узбережжя, парки, ліси, озера та річки. Тут багато можливостей для активного відпочинку, екскурсій, туризму, занять спортом.

Безпека

Global Peace Index визначив шосту позицію для Канади у списку найбезпечніших країн світу. Загальний рівень злочинності невисокий. Надзвичайно рідкісні інциденти терористичних нападів. На вулицях, у громадських місцях підтримується суворий лад. Посилюються поліцейські патрулі, зростає рівень освітленості вулиць. У нічний час, при належній поведінці, гуляти абсолютно безпечно. Для інформування влади про правопорушення діє цілодобова гаряча лінія.

Список плюсів життя в країні доповнюють абсолютну ґендерну рівність, їжа на будь-який смак, різноманітність об'єктів культурної, спортивної, розважальної інфраструктури, спокійний та розмірений спосіб життя.

Негативні сторони життя у Канаді

Навіть така благополучна країна не має недоліків. Традиційний пакет мінусів включає:

  • високі податкові ставки. У середньому канадці перераховують до бюджету до 40% зароблених коштів. Проте, враховуючи, що середньорічний дохід сім'ї перевищує 70 тисяч канадських доларів, стає зрозумілим, що цей недолік є умовним. Кошти на повноцінне життя після обов'язкових виплат залишаються;
  • складності у працевлаштуванні. Ринок праці відрізняється у різних регіонах. Незважаючи на потрібність кадрів, роботодавці повільно приймають рішення про прийом на роботу, довго розглядають кандидатури. Середній показник тривалості пошуку роботи в країні – від півроку до дев'яти місяців;
  • кліматичні катаклізми. У деяких регіонах Канади – суворі снігові зими. У холодні місяці стовпчик термометра опускається до мінус 40 ℃. Цей недолік прогнозуємо: заздалегідь можна вибрати місто з комфортнішим кліматом;
  • високі ціни. Іммігрантам слід ретельно прорахувати бюджет. Інтернет, мобільний зв'язок, транспортні витрати, оренда житла, внутрішні та міжнародні перельоти коштують досить дорого. Вартість життя відрізняється у різних провінціях, завжди можна знайти прийнятний собі варіант. Часто у магазинах на цінниках не вказується розмір податку, що може ввести покупців в оману. Досвідчені іммігранти знають, що у таких випадках до ціни потрібно додавати 13%;
  • довгі відповіді на телефони. У більшості державних установ діє цифрове меню, яким можна дуже довго «бродити», поки питання вирішиться. З іншого боку, краще півгодини провести на телефоні, добиратися до якоїсь установи.
  • великі черги на медичні прийоми до вузькопрофільних спеціалістів.

Менталітет канадців особливий. У ньому є і плюси, і мінуси. Іммігранти відзначають ввічливість, дружелюбність, толерантність, готовність допомогти. Тут ніхто не звертає уваги на дивний зовнішній вигляд або погану англійську. З іншого боку, сусід, який усміхався вам у ліфті, може викликати поліцію через гучну музику з вашої квартири замість того, щоб особисто попросити усунути проблему.

На ввічливість слід відповідати тим самим, з повагою ставитися до особливостей канадської культури та менталітету.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.