ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Особливості оформлення візи до Великобританії

Особливості оформлення візи до Великобританії

Країна Туманного Альбіону є членом Європейського Союзу, але належить до країн, які скасували митний контроль та візи на внутрішніх кордонах (Шенгенська зона). Для перетину кордону необхідно оформити візу. Процедура не проста, можна порівняти з оформленням дозволу на в'їзд до США, Австралії. Щоб не потрапити в досить високий (13%) відсоток відмови, важливо уважно поставитися до заповнення анкети та інших документів.

У яких випадках потрібне оформлення британської візи?

Отримати право на перетин британського кордону необхідно у таких випадках:

  • відвідування країни з туристичною метою;
  • навчання на мовних чи інших курсах;
  • участь у симпозіумах, ділових, наукових конференціях, виставках;
  • відвідування родичів, друзів;
  • лікування у британських клініках;
  • возз'єднання із родичами;
  • бажання отримати роботу у Великій Британії.

Віза до Сполученого Королівства дозволяє переміщатися по всій країні без обмежень, відвідувати Уельс та Шотландію. Існує кілька категорій віз, що відрізняються процедурою оформлення, залежно від мети подорожі.

Особливості оформлення

Найбільший попит мають такі види британських віз:

  • короткострокова гостьова, standard visitor visa. Оформляється на півроку, дозволяє відвідати країну як турист, приїхати в гості з діловою поїздкою;
  • мультивіза – дозвіл в'їжджати до Великобританії необмежену кількість разів протягом терміну дії візи. Варіант зручний для бізнесменів, творчих людей, спортсменів, для тих, хто з певних причин робить часті подорожі;
  • студентська, оформляється терміном на рік та більше, залежно від тривалості навчання. Заявку слід подавати за три місяці до початку навчання;
  • віза нареченого/нареченої оформляється з метою реєстрації шлюбу з громадянином Великобританії;
  • батьківська чи імміграційна, призначена для громадян, які хочуть іммігрувати до близьких родичів;
  • робітники: Tier 2 для кваліфікованих працівників, Tier 1 – для тимчасових.

Для всіх типів віз обов'язкове особисте подання документів та сплата консульського збору. Термін розгляду документів – 11-15 робочих днів.

Процедура оформлення включає 4 кроки: заповнення анкети, збирання документів, звернення до британського консульства для подання та надання біометричних даних, очікування рішення.

Анкета заповнюється онлайн англійською мовою, включає сто запитань. Дуже важливо вказувати в анкеті лише справжні факти та дані. Основний пункт опитувальника – встановити мету поїздки. Серед запропонованих опцій потрібно вибрати ту, що відповідає вашим намірам. Анкета реєструється онлайн, після чого заявник має змогу вибрати дату подання документів.

Документи для оформлення візи

Повнота та грамотність заповнення документів – одна з вирішальних умов схвалення заяви аплікантів. Завдання офіцера представництва – виявлення потенційних мігрантів. Завдання заявника – справжня демонстрація мети своєї поїздки, переконання офіцера в особистій платоспроможності, твердий намір повернутися до країни проживання без порушення візового режиму.

Заявник надає:

  • чинний закордонний паспорт;
  • заповнену анкету;
  • довідки, що підтверджують фінансову забезпеченість: банківську виписку, довідку про заробітну плату, свідоцтво про право власності та ін. Важливий нюанс: якщо рахунок одноразово поповнений незадовго до подання документів, краще вибрати інший спосіб підтвердження матеріальної забезпеченості, оскільки ясно, що гроші внесені саме для оформлення візи та не відображають реального фінансового стану заявника;
  • підтвердження факту працевлаштування або вступу до навчального закладу (для студентських та робочих віз);
  • документи про сімейний стан, свідоцтва про народження неповнолітніх дітей;
  • запрошення від родича, іншої особи з поясненням ваших стосунків, мети, тривалості візиту. Для відкриття візи сторона, що приймає, надає нотаріально завірене запрошення, копію посвідчення особи, документи, що свідчать про наявність нерухомого майна;
  • підтвердження броні готелю (для туристів);
  • квитанцію про сплату консульського збору.

Усі довідки мають бути перекладені англійською мовою та завірені нотаріально. Документи не повинні бути з'єднані скріпками, оскільки їх скануватимуть. Фото та біометричні відбитки виконуються у візовому центрі. Наявність раніше відкритих британських віз віза до США збільшує шанси на позитивне рішення. Додатково можна надати оплачені авіаквитки.

Наведений перелік документів – базовий. Безпосередньо перед подачею потрібно вивчити його на офіційному сайті британського консульства, вибрати пакет, який відповідає типу вашої візи.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.