ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Помилки іммігрантів у Румунії

Помилки іммігрантів у Румунії

Гармонійний союз цивілізації, давнини, феєрично-красивої природи, гідний рівень життя, престижні навчальні заклади, соціальні гарантії стають цінностями людей, які вирішили переїхати до Румунії на постійне місце проживання. На яких умовах можлива імміграція до Румунії?

Підстави для переїзду та подальшого отримання ПМП

При прийнятті рішення про імміграцію до Румунії важливо правильно вибрати підстави. Можливі варіанти:

  • відкриття власного бізнесу у країні;
  • трудова діяльність. Офіційний дозвіл на роботу після укладання контракту з роботодавцем дає право отримати дозвіл на проживання;
  • возз'єднання з родичами, які мають статус ПМП;
  • наявність румунського коріння;
  • одруження з громадянином Румунії;
  • біженство. Румунія приймає іноземних громадян, які були змушені залишити рідну країну з політичних причин або через військові дії.

Придбання нерухомості не є основою отримання ВНЖ. Купити статус будь-яким іншим способом неможливо.

Для кожного процесу розроблено порядок дій та пакет документів. Міграційна служба індивідуально розглядає досьє заявників. Спільним є принцип: спочатку дозвіл на проживання видається на рік з правом подальшого продовження. Після п'ятирічного статусу ВНЖ іммігранти можуть претендувати на отримання ПМП, потім громадянства Румунії.

Імміграція до Румунії відкриває потенційним заявникам низку блискучих перспектив: вільні подорожі країнами Євросоюзу, порівняно невисока собівартість життя, можливість навчатися у престижних європейських ВНЗ, держпідтримка під час відкриття бізнесу, життя в економічно стабільній державі. При оформленні громадянства дозволяється залишити паспорт рідної країни.

Досягнення поставленої мети часто заважають помилки іммігрантів, які здійснюються під час підготовки переїзду, документів, досьє заявника.

Типові помилки під час підготовки переїзду

Більшість проблем, що виникає у потенційних іммігрантів, пов'язані з недотриманням законодавчих формальностей під час підготовки документів. Помилки можна допустити і за самостійного оформлення, і при зверненні до посередницьких послуг. На міграційному ринку Європи працюють великі оператори із солідним досвідом міжнародної юриспруденції. Вони гарантують якість підготовлених документів, дають змогу перевірити легітимність зібраного досьє на офіційних державних інтернет-сайтах.

Відомі інші сумні факти. Безпосередньо у кафе, ресторанчиках у Міністерства Юстиції заявникам можуть запропонувати підготувати пакет документів. Після їх подання у міграційної служби Румунії постають питання. Починаються уточнення, запити до посольств рідної країни, процедура затягується та залишається безрезультатною. Серйозна помилка – звернення до сумнівних посередників.

Іншим великим прорахунком заявників є легковажне ставлення до вивчення румунської мови. Якщо у Міністерстві Юстиції заявник не може відповісти на вітання, нескладні питання чиновника, у нього можуть не прийняти документи, на збір яких витрачено час та кошти. Поради людей, які успішно завершили процес отримання громадянства – серйозно поставитися до вивчення румунської мови.

Незважаючи на простоту першого етапу імміграції, отримання посвідки на проживання, і в ньому допускаються помилки. Вони пов'язані:

  • з некоректним наповненням документів, наявністю орфографічних помилок;
  • умисне приховування, неточність, недостовірність поданої інформації.

Трапляється, що іноземці свідомо знають, що не зможуть підтвердити румунське коріння, але все одно намагаються використати етнічні підстави. Неприпустимо вигадувати неіснуючих родичів-румунів. Підроблені документи виявляються та відсіюються, проти заявника може бути порушена кримінальна справа.

Критична помилка – спроба нелегально працювати.

Якщо заявник упевнений, що всі документи оформлені правильно, але отримує відмову у наданні посвідки на проживання, він має право на відстоювання своїх інтересів у судовому порядку.

Правила безпомилкової підготовки до переїзду до Румунії:

  • ретельний вибір постачальника міграційних послуг. Довіряти можна спеціалістам, які здатні зробити серйозну юридичну роботу та дати гарантії;
  • надання справжніх відомостей, документів відповідно до обраної основи;
  • вивчення державної мови;
  • дотримання законодавчих норм.

Навіть отримавши румунський паспорт, можна позбутися громадянства, якщо доведено фіктивність відносин, виявлено факти зміни громадянського стану, порушено цілісність заявленого пакету документів.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.