ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Найкращі міста для переїзду до Румунії

Найкращі міста для переїзду до Румунії

Румунія, країна казок, величних замків та монастирів, приголомшливої ​​природи та смачної, але не дуже корисної кухні, стає популярним напрямом іммігрантів. Усі, хто хоче на ПМП у Румунію, знайомляться з базовими перевагами життя. Це сприятливий клімат із м'якими зимами, низький рівень злочинності, адекватні ціни на житло та продукти, висока якість освіти, лояльне ставлення місцевих громадян до іноземців.

Приємні бонуси: країна dog-friendly, швидкий та недорогий інтернет, пляжний сезон з початку травня до кінця вересня, відмінні гірськолижні траси, бурхливе культурне життя, дешеві автомобілі, багато російськомовних.

Безумовні плюси важливо «приміряти» до себе та своєї сім'ї, співвіднести з основою імміграції до Румунії, продумати, в якому місті буде простіше реалізувати цілі переїзду. При виборі локації для проживання варто оцінити:

  • наявність роботи;
  • особисті уподобання. Комусь подобається шум та занепокоєння мегаполісу, а когось ці фактори дратують;
  • інфраструктуру міста, міжміське транспортне сполучення;
  • клімат;
  • цінову доступність житла;
  • якість медичного обслуговування;
  • екологію.

Список ключових факторів вибору масштабується залежно від підстав для румунської імміграції, особистих потреб, фінансових можливостей, складу сім'ї. Вирішуючи, як переїхати до Румунії, де оселитися, корисно якийсь час пожити у вибраному місці як турист, щоб переконатися, що життя відповідає запитам та очікуванням.

Де у Румунії жити добре?

Бухарест

Столиця держави приваблива найактивнішим ринком праці. Тут затребувані інженери у різних промислових галузях, спеціалісти з інформаційних технологій, лікарі, викладачі, співробітники комерційних установ, фінансисти.

Житло представлене всіма форматами, від міських апартаментів до малоповерхових котеджів. Можна вибрати варіант на будь-який бюджет. Найбільш зручні райони для проживання – Aviaiei та Cotroceni. Поруч розташовані парки, лінії метро, ​​об'єкти торгової інфраструктури. Гуляти можна й уночі, це безпечно.

Міський транспорт представлений автобусами, тролейбусами, трамваями, метро. Вартість життя в Бухаресті трохи вища, ніж в інших містах країни, але доступна працюючих іммігрантів.

Ситуація з державною медициною бажає кращого, але поширені приватні клініки, найвідоміші – Medicover, Regina Maria.

Столицю вибирають люди з прогнозованими джерелами доходу, закохані в поєднання архітектурних стилів, в незабутню самобутню атмосферу. Для них Будапешт стає справжнім містом радості.

Тімішоара

Візитна картка розташованого на заході країни міста Тімішоара – університетська атмосфера. На території розташовано 7 університетів. Кількість студентів сягає 50 000 на рік. Архітектурою будівель можна захоплюватися нескінченно. Тут багато культурних закладів, є автентичні ресторани, кафе.

Місто має інвестиційну привабливість. Завдяки німецьким італійським інвестиціям тут активно розвивається промисловість, створюються нові робочі місця. Відмінно налагоджено роботу банківської системи, транспорту, підприємств обслуговування.

Тімішоара постійно потрапляє в міжнародні рейтинги, обганяє Гельсінкі, Осло, Прагу, вважається зручною для постійного проживання, для здобуття освіти. Тут багато англомовних мешканців.

Брашов

В оточенні Карпатських гір розташовано місто Брашов із населенням майже 277 000 осіб. Основні переваги проживання – відмінна екологія, чистота, безпека, прийнятна вартість нерухомості та споживчого кошика.

Цією другою, після Бухареста, є промисловий центр країни. Провідна галузь – машинобудування. Працюють підприємства харчової, хімічної, нафтопереробної промисловості, заводи з виробництва будматеріалів. Роботодавці охоче приймають іноземних спеціалістів відповідною кваліфікацією.

У місті є залізнична станція, автобусне, тролейбусне сполучення, аеропорт, працюють 7 компаній таксі. Є два університети – Трансільванський та Джордж Баріцю.

Тут органічно переплітаються м'який клімат, зелень, краса гірських вершин, місцеві визначні пам'ятки. Темп життя спокійний, неквапливий. Це хороший варіант для здобуття освіти, ведення трудової діяльності.

Клуж-Напока

Клуж-Напока – третє за чисельністю населення місто Румунії. Тут багато студентської молоді, покоління next охоче спілкується англійською мовою. При намірі влаштуватися тут надовго, варто зайнятися вивченням румунської. Університети та школи міста ведуть викладання історичними мовами Трансільванії, французькою та англійською, що відкриває широкі можливості для іноземних студентів.

Ціни на продукти, нерухомість. Орендувати або купити житло можна в багатоквартирних та приватних будинках. Планування квартир нехитрі, організовані у форматі студії. Є просторі багатокімнатні апартаменти, але чек за них високий.

Розвинені галузі промисловості:

  • виробництво обладнання для харчової, текстильної промисловості;
  • м'ясні, маслоробні, тютюнові підприємства;
  • виробництво шкіри, трикотажу;
  • Виготовлення будівельних матеріалів.

У національних та міжнародних рейтингах Клуж-Напока поступається Бухаресту та Тімішоарі. В останні роки він став важливим IT-центром, тут працюють іноземні спеціалісти з усіх куточків світу, постійно вакантні посади для ТОП-менеджерів у сфері інформаційних технологій.

Рівень життя в описаних містах важко назвати дуже високим. Заробітна плата лікарів, вчителів, банківських працівників, інженерів є нижчою, ніж в інших країнах Євросоюзу. Але ця обставина не лякає людей, які приїжджають з метою працевлаштування та переїзду на ПМП до Румунії.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.