ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Як вигідно зняти гроші з польської картки в Україні?

Як вигідно зняти гроші з польської картки в Україні?

Питання зняття з картки грошей із мінімальними втратами хвилює всіх українців, які заробляють у Польщі. І не просто так – подвійна конвертація валют плюс комісія банку можуть з'їдати пристойні суми. Найкращий спосіб заощадити на банківських відсотках та комісіях – заздалегідь підготуватись, вивчивши умови різних банків. Як краще вчинити залежить від ваших цілей та можливостей. Так, найпростіше зняти готівку в Польщі та привезти їх додому. Але постає питання безпеки та суми, що ввозиться. На даний момент для українців розмір суми, що не вимагає декларації, – 10 000 євро.

Як вибрати банк

Є міжнародні банки, які мають філії у Польщі та Україні. Залежно від тарифу та умов обслуговування рахунку іноді в них вигідно завести картку, іноді ж відсотки за перекази та конвертацію роблять цю вигоду необґрунтованою. І тут необхідно з'ясувати умови банку на:

  • обслуговування картки, як правило, це фіксована сума на місяць або на рік;
  • наявність інтернет-банкінгу з можливістю вирішувати всі питання дистанційно, це особливо актуально, коли ви перебуваєте в іншій країні;
  • розмір комісії зняття грошей у банкоматах інших банків, зокрема розташованих інших країнах;
  • курс валют, особливо злотих до долара, та долара до гривні. Це впливає на крос-курс, яким перераховуватимуться операції з обміну грошей. Ця інформація зазвичай не афішується, а якщо й надається, то у такому вигляді, що непосвяченій людині розібратися складно. Можна просто порівняти курси валют обраного банку коїться з іншими, хіба що надалі вони змінювалися, співвідношення залишиться приблизно тим самим;
  • ліміт зняття готівки на день та місяць. Багато банків мають обмеження.

У яких українських банках можна зняти гроші з польської платіжної картки?

Який би банк ви не вибрали, заводьте карту міжнародних систем – Visa або MasterCard. Це гарантія того, що нехай і з відсотками ви зможете скористатися карткою в будь-якій країні. Польська карта національної платіжної системи в Україні може не працювати. Якщо все ж таки у вас польська карта, то на досить хороших умовах можна зняти гроші в банках Credit Agricole, УкрСиббанк та Ощадбанк. Вони не стягують комісію.

Або з комісією 4% від суми в Приват Банку та Альфа Банку. Зважайте на те, що відсутність комісії не означає, що ви не втратите гроші при переказі валют. Найчастіше відбувається подвійна конвертація – зі злотих у долари, і вже із доларів у гривні. Тут саме важливим є порівняння курсів валют різних банків та вибір найбільш вигідного.

Які банки пропонують найвигідніші умови

Найбільш вдала комбінація – міжнародне співробітництво, зокрема пільгові ціни на перекази між українським Кредо Банком і польським PKO Bank Polski. Наприклад, на території України можна відкрити картку у польській валюті, це коштуватиме 10 злотих. Цією карткою можна користуватися на території Польщі, за операції поповнення або зняття стягується фіксована комісія 2,5 злотих.

Через відділення PKO, навіть без відкриття польського рахунку, можна вносити гроші на свою карту Кредо Банку. Кожна така транзакція коштуватиме 10 злотих. Але зручніше та вигідніше завести картку PKO та в особистому кабінеті самостійно переказувати гроші на рахунок Кредо Банку. З цією карткою не буде проблем при знятті, а в разі потреби її можна залишити рідним, які в будь-який момент зможуть перевести в готівку гроші.

Для клієнтів Приват Банку є добрий спосіб конвертації та зняття грошей за допомогою сервісу TransferGo. Ввівши дані обох карт (польською та українською), ви чекаєте 30 хвилин і можете знімати гроші. Курс обміну тут зазвичай вигідніший, ніж у банках, і за будь-яку операцію (незалежно від суми) береться 9 злотих.

Як знімати гроші з мінімальною комісією

Щоб знімати гроші з мінімальною комісією, потрібно вивчити умови банків. Бувають спеціальні пропозиції на певні карти, що дозволяють, наприклад, без комісії знімати гроші у будь-якій точці світу. Або прив'язка картки до мультивалютного рахунку з можливістю переказу грошей з однієї валюти в іншу одним кліком та за гарним курсом.

Зрозуміло, що банківські договори довгі та заплутані, а умови містять масу нюансів і не завжди хочеться витрачати час та сили, щоб у них розібратися. Але, якось витративши на цей час, надалі можна добре заощадити на комісіях і позбавити себе непотрібних проблем із карткою, яку не сприймають банкомати.

Якщо коротко підбити підсумки, то важливо вивчати та порівнювати умови різних банків, знаходячи зручні та вигідні для себе варіанти. Користуватися співпрацею банків, що дозволяє заощадити, як, наприклад, Кредо та РКО. Шукати додаткові варіанти зниження витрат на банківські операції типу TransferGo від ПриватБанку. Слідкувати за новими пропозиціями банків. Нехай це й не дуже цікаво, але можна підійти до питання з погляду «заощадив – значить заробив». А при перерахунку сум, що здаються невеликими на перший погляд, щоразу стягуються банком, на рік може вийти кругла сума, від якої шкода відмовлятися.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.