ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Як відкрити рахунок у Канадському банку?

Як відкрити рахунок у Канадському банку?

73% транзакцій країни виробляється безготівковим способом. Без рахунку та прив'язаної до нього картки іммігранту складно оплачувати житло, прокат автомобілів, купувати в магазинах, розраховуватися за послуги. За наявності планів імміграції варто заздалегідь подумати про відкриття рахунку в банку Канади.

Хто і для чого може мати рахунок у канадському банку?

Держава не зобов'язує іммігрантів, студентів мати банківський рахунок. Але його наявність полегшує фінансові відносини з роботодавцем, дозволяє власнику здійснювати фінансові операції з меншою, ніж у грошових переказах, комісією. З особового рахунку можна сплачувати податки, отримувати на нього заробітну плату, соціальні виплати. Канадський банківський рахунок формуватиме кредитну історію, яка може стати в нагоді при купівлі нерухомості.

Відкрити рахунок може іноземець, який не є резидентом і навіть не перебуває у країні. Створення облікового запису можливо також, якщо ви громадянин не працює в Канаді, не має коштів для поповнення банківського рахунку, пройшов у своїй країні процедуру банкрутства.

Нерезиденти надають:

  • не прострочений паспорт;
  • імміграційні документи: тимчасовий дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, роботу, карту постійного проживання;
  • Social Insurance Number (номер соцстрахування), що запитується тільки при відкритті депозитів, для поточних накопичувальних рахунків не вимагається;
  • підтвердження фактичної адреси проживання (рахунок за комунальні послуги, свідоцтво про право власності на нерухомість та ін.)

Пакет документації відрізняється у різних фінансових установах. Точний список є на сайті банку, клієнтом якого хоче стати громадянин. Важливе питання – вибір банківської установи.

До якого фінансового інституту звернутися?

Найбільші канадські банки:

  • Королівський банк Канади (RBC). Установа підтримує клієнтів двома мовами. Діє 1400 відділень та близько 5 000 банкоматів. Розроблено пакет послуг для нових іммігрантів. Діє студентський пакет без щомісячної комісії;
  • Торонто-Домініон Банк (TD Bank) також пропонує безкоштовний пакет обслуговування на півроку для новоприбулих країн, безкоштовну кредитну картку з лімітом 1000 CAD, пільгову програму обслуговування для студентів;
  • Scotiabank обслуговує 20 млн. клієнтів, має 4000 банкоматів. Є спеціальні пропозиції та програми з відкриття та обслуговування бізнес-рахунків. Діє накопичувальна система бонусів за скоєні операції, які можна витратити у торгових точках;
  • Банк Монреалю (BMO) працює з приватними та корпоративними клієнтами. Є найвигідніші програми для студентів, найманих співробітників, бізнесменів;
  • Імперський Коммерцбанк (CIBC) безкоштовно відкриває та обслуговує рахунки іммігрантів протягом року, потім – за загальними тарифами.

Усі фінансові установи – прихильники консервативної інвестиційної політики, тому вони змогли з найменшими втратами пережити кризу 2008 року. Перш ніж зупинитися на якомусь варіанті, потрібно дізнатися про наявність відділень, банкоматів у місці, де ви збираєтеся проживати, умови обслуговування, переконатися, що ви потрапляєте в категорію клієнтів конкретної фінансової установи, зможете скористатися пільговими пропозиціями.

Порядок відкриття рахунку

Подати заяву на відкриття можна дистанційно, на офіційному сайті обраного банку. Користувачам пропонується покрокова інструкція. Потрібно відповісти на запитання анкети та завантажити зазначеним способом перелічені вище документи. Попередньо вони повинні бути перекладені англійською мовою та завірені нотаріусом. Подана інформація перевіряється, тому вона має бути достовірною.

Деякі фінансові установи призначають потенційному клієнту дистанційну співбесіду.

Процес перевірки займає кілька днів, після чого надходить позитивна відповідь або обґрунтована відмова. Перебуваючи поза Канадою, відкритий рахунок можна використовувати як накопичувальний, тобто. перерахувати нею гроші. Доступ до всіх операцій відкривається після приїзду до країни та особистої зустрічі з банківським менеджером.

Алгоритм відкриття досить простий, але потребує уважності. Не всім претендентам вдається створити фінансовий еккаунт з першого разу.

Витрати на обслуговування

Тарифи відрізняються у різних банках. Більшість пропонує безкоштовне обслуговування нових іммігрантів протягом 6-12 місяців. Інші можливі витрати: комісії за перевищення кількості допустимих операцій на місяць, за міжнародний переказ зі свого рахунку, плата за зняття готівки у банкоматах іншого банку.

З тарифами та всіма пільговими пропозиціями потрібно докладно ознайомитись до вступу у фінансові відносини з банком.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.