ukraine crest Ми працюємо у воєнний час!
close
Блог

Блог про подорожі

Введите поисковой запрос Visa-Svit
Безвіз не працюватиме, як раніше: Європа змінює правила для українців

Безвіз не працюватиме, як раніше: Європа змінює правила для українців

З 2021 року Євросоюз запускає Європейську систему авторизації та інформації про подорожі ETIAS, у якій потрібно буде реєструватись громадянам країн, які мають безвізовий режим з країнами Євросоюзу — в тому числі українцям, британцям та канадцям. На цей крок у Євросоюзі пішли через загрозу терористичних атак та наплив нелегальних мігрантів.

Для того, щоб на законних підставах в’їхати до Євросоюзу, максимум за чотири доби до виїзду потрібно буде заповнити онлайн-анкету, перевірка якої в 95 відсотках випадків відбуватиметься протягом декількох хвилин — якщо в Вас нема несплачених штрафів за неправильне паркування, не маєте судимості, не порушували правил Євросоюзу та не відвідували зони збройних конфліктів. Ще в 4 відсотках випадків анкети розглядатимуть клерки у центральному європейському органі — на це піде максимум декілька годин. Отриманий дозвіл буде дійсним на протязі трьох років.
В анкеті потрібно буде вказати особисті дані, інформацію про документ для подорожі, країну першого в’їзду до ЄС, домашню адресу та контактну інформацію, а також відповісти на питання щодо стану здоров’я, попередніх подорожах до Європи, відмов у видачі віз, депортаціях, правопорушень, перебувань в країнах підвищеного терористичного ризику та тих, де оголошено епідемію екзотичних хвороб, притягування до відповідальності за останні десять років. А необхідності надання довідок з місця роботи, виписок з банків та інших паперових довідок в анкеті не буде.

Варто зазначити, що ця процедура буде платною та коштуватиме 7 євро. Щоправда — для дітей до 18 років та літніх людей, яким більше, ніж 70 років, це буде безкоштовно. Анкету не обов’язково буде заповнювати особисто.

Нагадаємо, що в минулому році в Україні ввели нові стандарти фотографування на документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус.

Візова підтримка

Візи в усі країни світу Посвідка на проживання у Европі

Залишити заявку

Приєднуйтесь

Більше новин

Заявка на отримання візи

Потрібна консультація? Задайте питання эксперту

Замовити зворотній дзвінок

Потрібна консультація? Задайте питання експерту

Ви не заповнили обов'язкові поля, або ввели некоректні дані.
Будь ласка, заповніть зазначені поля.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Ваше звернення успішно зареєстровано.
Ваша заявка буде розглянута, посля чого, на Вашу пошту надійде повідомлення з паролем для перегляду прайс-листа.